About homeless people, rules, Mexican people and parties

Måste bara snabbt gå igenom de sista iakttagelserna:P

Iakttagelser från Santa Barbara 7; Det finns många uteliggare

 

Som ni säkert har märkt då jag och Carro har gått och skänkt mat till hemlösa finns det en hel del hemlösa i Santa Barbara. De går omkring med sina kundvagnar helt överfyllda med kläder och väskor och personliga tillhörigheter och de verkar ”bo” på olika bänkar. Deras tiggarmetoder är dock lite roligare här än hemma i Sverige för de verkar ha lite humor. Någon sitter med en mugg på ett fiskspö och har en skylt som säger ”Fishing for Dollars”, en annan ber oss att ge honom pengar för bränsle till hans rymdskepp och någon säger ”Won’t lie, need beer!”.

 

Iakttagelser från Santa Barbara 8; Det är väldigt stränga regler och poliser

 

Om man går emot en röd gubbe när man ska gå över gatan är det jättelätt att få böter. I början på hösten hade någon fått böter bara för att sätta ut en fot i gatan innan det slagit om till grönt. En volleybollcoach som jag träffade i början hade blivit förhörd av två poliser då han var på väg att hämta sin skotermoppe vid en parkeringsplats. De frågade varifrån han kom, vad han gjorde där och vart han skulle. De ville t.o.m att han skulle legitimera sig, men då fick de ett samtal och var tvungna att cykla iväg. Det var tydligen inte okej att ”hänga” vid parkeringsplatser eller nåt, och det var därför han blev utfrågad. Poliserna skriker alltid och är över-auktoritära. Men i en delstat i närheten av oss var det ännu konstigare regler. En taxichaufför berättade för mig att där fick man böter om man inte korsade gatan i 90 grader utan sneddade över den.

 

Iakttagelser från Santa Barbara 9; Det finns många spansktalande personer och massor med mexikanska restauranger

 

Kalifornien har en gång varit mexikanskt så överallt finns det mexikanska restauranger, taco-ställen, fish taco-restauranger etc. Och man hör spanska hela tiden. Tyvärr har det inte hjälpt mig att komma ihåg mina spanska-kunskaper.

 

Iakttagelser från Santa Barbara 10; Det är lätt att bli bjuden på fest

 

Åker man till Isla Vista kommer man i stort sett alltid in i något hus där det är fest, och om inte annat är det alltid dansgolv i folks trädgårdar fram till klockan tolv då det måste vara tyst. Annars kommer polisen och skriker. Svensk-gänget brukar heta på facebook att det är fest och skicka ut inbjudningar till födelsedagsmiddagar etc till en massa svenskar i Santa Barbara. Ingen behöver känna att de aldrig får komma på fest i Santa Barbara, även om man inte är bjuden till allt. Det finns alltid någonstans att gå om man är sugen. Bör dock tilläggas att jag, Carro och Lisen mest har varit hemma på sistone och myst istället för att vara ute och festa. Hemmamys är nästan roligare med rätt sällskap<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0