Tre små tacosar, 2009-10-30

Gårdagskvällen hos Joel var sådär. Det var inte så mycket drag utan jag satt mest bara. Därför tog jag och Caroline en promenad hem, och sedan gick vi till 7eleven och träffade några mycket roliga människor från vår teater. Tyvärr var de på väg hem och därför gick vi tillbaka till Joel. Det var isande kallt ute så vi la oss under en gosig filt på en madrass där och bestämde oss för att sova där tills i morse när det blivit lite varmare ute.

 

Mitt på dagen idag kommer Kjell, Martin, Emil och Emil tillbaka hit. De bodde ju granne med oss förut men har varit ute och road-tripat ett tag. Nu ska de stanna här över Halloween-helgen. Mycket roligt; Vi klädde ut oss och idag var jag, Lisen och Carro tacosar och Lina var en Hot Dog. Fantastiskt snygga:D Vi gick och åt på det där goda stället där de lagar mat på borden framför oss. Efteråt hade vi lite ”mellanfest” hos oss innan vi gick till Joel igen. Inte heller idag var det så mycket folk där så vi började gå hemåt vid elva kanske. De andra hamnade en timme på en vuxenfest här i närheten medan jag gick via State Street och träffade en kille från mitt volleybollag, satt och pratade med en australiensare, en från San Fransisco, två norrmän och några fler. Än så länge tycker jag att det är många som inte är utklädda men imorgon är det ju den riktiga Halloween och då ska det bli spännande att se hur det är.



Här Bella; Tre tacosar och en korv=)


Hela gänget förutom Peter Parker-Joel och Sjöman-Emil


Då var Halloween igång, 2009-10-30

Igår kväll fixade jag och Caroline (mest Caroline) en pumpa. Mycket fin blev den, och därmed var Halloween-helgen inledd.

 

Volleybollträningen i morse var VÄRLDENS roligaste (hittills i USA). Vi hade en gästtränare där, en grå/vit-hårig man med ölmage som hade en sådan disciplin och ett jättehögt tempo i sina övningar så vi fick verkligen kämpa. Dessutom coachade han mig också och sa åt mig saker jag skulle göra vilket kändes bra. Annars kan det nämligen ibland kännas som att vad jag än gör är det bra ”bara för att jag är tjej”. Jag vill ju också ha lite press på mig! Han tvingade oss att skrika högt och det passar ju också mig.

 

Ikväll fortsatte Halloween-temat med en Chapala-middag ute på gården här. Våra grannar hade dukat upp ett jättemysigt långbord och gjort en god middag. Jag var utklädd till Mimmi Pigg (för att utnyttja öronen jag köpte på Disneyland) och Carro var utklädd till Super Mario. Hon var så himla snygg alltså! Middagen var dock inte överdrivet rolig och därför drog jag, Carro och Lina vidare till Joel. Lisen var och såg Michael Jacksons nya film med sin pappa eftersom han åker hem tidigt imorgon.





Pumpa!


Carro fixar ansiktet


Såhär blev den=)


Långbordet


M&M - Mario och Mimmi


Haha Carro<3


Tacos överallt, 2009-10-28

Det bidde ingen teater-midterm idag trots att jag var ombytt och redo. Jag ska göra det på måndag istället. Det år en eller två personer kvar som ska uppträda före mig – MEN (Det här är inte rumba haha!). Jag fick mitt resultat från internationella politik-provet och dra mig baklänges och backa till Flen; Jag fick ett A! 96,5 procent och ett Excellent som kommentar. Då blev jag mycket glad:D

 

Under dagen har vi gått omkring lite i staden och tittat i affärer. Har hittat en julaffär som är full med bara julpynt – jättehäftigt! När vi kom hem hade våra halloween-dräkter kommit; Tre fina taco-kostymer till oss alla och en Super Mario-dress som Carro ska ha en dag. Som grädde på moset lagade vi en god tacos-middag för att Lisens pappa och syster skulle ha en födelsedagsmiddag med henne då de inte var här när hon fyllde år på riktigt. Det blev en väldigt lyckad middag där alla skulle säga något snällt om varandra och det ledde till mycket mysig stämning och djupa samtal. En fulländad kväll kan man säga.

 

Måste också berätta att jag överraskade Lisen och Carro idag (som sagt, mycket överraskningar här:D). Jag hade köpt en liten Halloween-hälsning till dem som elever på skolan delade ut under deras filmproduktionslektion. Det är lite som på film när de delar ut Alla hjärtans dag-hälsningar men här var de lite utklädda och delade ut ett kort som jag skrivit en hälsning på och en godispåse. Det var lite roligt tyckte jag.

 

Nu finns det dessutom bilder från alla dagar i helgen och från måndagen i inläggen om ni vill se. Det finns även bilder på våra döda möss från den 18 september (Råttor, möss och fingrar) som jag lovade att lägga ut för länge sen men det har aldrig blivit av.


Ny midterm på gång, 2009-10-27

Nu ligger det bilder ute från Hollywood och Universal Studios i de inläggen och imorgon kommer ännu fler!

 

Idag har jag inte gjort speciellt mycket mer än att studera. Har troligtvis en midterm i teater imorgon, det beror lite på hur lång tid de andras uppträdanden tar. Ska spela upp en monolog ur en pjäs som heter Look homeward, Angel av Thomas Wolfe. Jag är en flicka på 20-talet som ska överge mannen jag älskar för att gifta mig med en man jag är förlovad med. Min älskade är för ung (17 år) och måste få rum att utvecklas, medan jag som är tjugoett behöver en familj och ett hem. Nu ska jag förklara för hans mamma varför jag lämnar stället utan att berätta varför för honom. Ska bli spännande det här.


Chipp, chipp och välkommen till Hajk, 2009-10-26

Ja, då var man tillbaka till vardagen efter en helg som turist. Jag har inte uppdaterat i helgen men jag lever fortfarande – oroa er inte. Har dessutom skrivit inlägg som nu är publicerade så att ni ska få veta vad jag har varit med om. Bilder kommer imorgon för att internet är för lite segt och jag är så trött att jag håller på att somna där jag sitter.

 

Idag har vi varit uppe i bergen och hajkat. Först hade vi lite problem med att veta vart i bergen vi skulle så vi åkte bara uppåt. Hade fått tips om ett ställe som heter Spring Fall Trail, men vi hamnade istället på ett lyxigt college uppe i bergen. Satte oss på deras otroligt gröna gräsmatta och åt lite bananer och vindruvor innan vi frågade någon som pluggade där vart närmsta hajkingled gick. Visade sig vara bara tre minuter därifrån och när vi kom dit var det såklart Spring Fall vi hade kommit till. Ganska skickligt åkt av oss tycker jag. Naturen där uppe är slående vacker och vi tog en kort tur på leden, fotade en massa och bara njöt. Jag känner att vi verkligen har fått uppleva många delar av Kalifornien nu – stranden och havet här nere, L.A. och storstadslivet i helgen och nu även de lugna och gröna bergen. Me like!



På gräsmattan på ett college uppe i bergen.


I skogen i bergen=)


Hej och hå!


Jag och Lisen i en glänta=)


Lina är en liten apa:P


Det var som en liten djungel ibland!


Fantastisk utsikt=)


I Musses hus, 2009-10-25

Idag har det varit Disney som gällt för hela slanten. Jag kommer ihåg att jag var avundsjuk på Hanna och Åsa när vi var små för att de hade varit på Disneyland i Paris, men nu har jag också fått uppleva den förtrollade världen. Efter vissa bekymmer med att hitta rätt, trots att vi hade en GPS – when possible, make a legal U-turn – hamnade vi mott i downtown Disney. Det var en lång gata med Disneybutiker och restauranger och klädaffärer överallt. Väldans mysigt, och det blev bara bättre för här har vi inte ens gått in i parken än. När vi går igenom spärrarna och in i Kalle Anka, Musses, Askungens och alla de andras värld blir man nästan förstummad för en stund. Det är verkligen som i sagorna där inne, med underbart söta små butiker, små barn i prinsessklänningar, seriefigurer som går omkring och skriver autografer, parader, sagoslott, hus som ser ut precis som i de tecknade serierna och flera olika världar med olika teman och karaktärer.

 

Det roligaste var nog en ”Celebration”-parad som de hade på en av gatorna där. ”In everything you do – celebrate you!” var temat och jag tycker att det var mycket fint sagt. Det var paradvagnar fyllda med Disney-karaktärer och en sångare på varje stor vagn som sjöng klämmiga och svängiga låtar. Det var dansare och personer på styltor och i slutet sprutades Musse-konfetti ut från vagnarna. Jag, Lisen, Carro och Lina dansade med i ett rumba-tåg med alla de små och i övrigt stod vi på sidan och shakade. Fantastiskt kul!

 

En annan häftig sak var en liten båttur vi gjorde, ungefär som i en kärlekstunnel, men tunneln var fylls med dockor som gjorde dansade, sjöng, flög, lekte osv. här och var dök någon Disneyfigur upp men annars var det mest dockbarn från olika delar av världen som muntert sjöng ”It’s a small world after all” over and over again. Helt otroligt hur de lyckas bygga upp sådana saker.

 

Självklart hälsade jag på Musse och fick ett par bilder där vi står och posar. Vi åkte dock inga stora berg- och dalbanor för de fanns i en annan, nyare park som kostade extra att gå in i. vi kände att vi har åkt tillräckligt med sådana och ville bara fascineras av original-Disneyland. Slutade vårt besök där med att gå runt och shoppa lite i de små affärerna på Main Street där inne innan vi gick ut till Downtown Disney igen och åt middag. Det har varit en så rolig helg med bara en massa turistande. Nu känner jag att jag har gjort L.A. och kan åka hem igen med gott samvete!









Mina sötnosar på Main Street!


Jag i Musses stol=)


I en magisk värld - A small world!


Systrarna Carlén i Musses bil


Street Parade


Universal Studios, 2009-10-24

Efter att ha laddat upp med en riktigt amerikansk frukost på hotellet; Bagels med Philadelphia, tjocka våfflor, en bit munk, frukt, juice och flingor med mjölk gav vi oss av till Universal Studios. Det är Grinchen, King-Kong, Hajen, delar av Mamma Mia och massvis med andra filmer har spelats in. Där finns även en hel del åkattraktioner som var otroligt häftiga.

 

Det första vi gjorde när vi kom dit var att åka en tur runt inspelningsområdet där alla studios fanns. Vi tog en sväng bland de desperata hemmafruarna på Wisteria Lane, såg husen i byn där Grinchen stal julen, fick oss en show utav Hajen himself och höll på att sprängas i luften på en bro.

 

Därefter gick vi runt i temaparken och gick på världens roligaste Shrek-föreställning i 4D, alltså som 3D men med luft och vatten som sprutas på en. Det äckligaste var när det kom ett helt gäng med fågelspindlar ut från skärmen rakt mot en samtidigt som de blåste luft runt fötterna så att det kändes som att det kröp en massa spindlar på benen. Hela salen skrek till samtidigt. Det var även kul när karaktärerna i filmen nös, samtidigt som det skvätte vatten i våra ansikten. Det var många attraktioner som utnyttjade vatten som skvätte och luft som blåste faktiskt. Vi åkte bl.a. berg- och dalbana i en virtuell Simpsonsvärld; Vi satt i en vagn som stod på samma plats men rörde sig efter filmen som spelades upp i en kupol ovanför våra huvuden, och när vi åkte ner i vattnet fick vi oss en liten dusch. Vi åkte ”Mumien” där sådana där äckliga djur visades upp samtidigt som det blåste kring våra fötter och vi fick dessutom se ett helt rum sättas i brand för att visa hur de spelat in en film om brandmän och en vattenshow med stuntmän från olika kända filmer där de åkte vattenskoter, krigade och ”sköt” varandra för att de goda skulle besegra de onda erövrarna.

 

Det som var så roligt var att det var väldigt annorlunda mot alla andra nöjesfält jag har varit på. Jag har åkt ”farliga” berg- och dalbanor redan så det var kul att göra något nytt. Allting var mycket välgjort och det är häftigt att se hur de bygger upp allting och spelar in alla filmer.

 

Det var världens kö när vi skulle hem därifrån och för att fördriva tiden i bilen fyllde vi den med ljuv musik från våra vackra stämmor. Det var ett förfärligt skränande där ett tag, men kul var det. På kvällen gick vi ut och åt middag i Hollywood igen på en mysig Italiensk restaurang och när vi kom tillbaka till hotellrummet somnade vi nästan direkt – efter att jag hade ätit lite is såklart Katarina!


Det ena av våra rum i sviten!


Lisen utanför Universal Studios

 


Marilyn Monroe i en godisaffär gjord av bara jelleybeans


Vi nedanför Hollywood-skylten...Eller inte. Det är bara en kuliss, men Carro bränner rumpan på räcket för det hade blivit så varmt i solen:P


Den här bron "rasade" såhär när vi åkte över den:O


De här bilarna "exploderade" och det sprutade rök och vatten och vattenånga. Sedan gjorde de en liten dans framför oss=)


Här kom det en flod och blötte ner oss mitt i den lilla byn.


Hajen!


Desperate Housewifes-gatan


Vatten-showen Waterworld=)


Svenskar i Beverly Hills, 2009-10-23

Ja då befinner vi oss nu i en två rum stor svit i Hollywood. Cirkus tvåhundrafemtio kronor natten får vi ge för den per person, inklusive frukost – det är ju ingenting. Vi hade planerat att vara här ungefär vid tolv idag men det fanns ingen ledig bil förrän då så vi kom väl fram ungefär vid tre. Gick och åt på en mysig pizza- och pastarestaurang med utsikt över Hollywood-skylten. Åt en smarrig pizza med kyckling, bacon, färsk sallad och avokado. Yummie!

 

Därefter tog vi en tvåtimmarstur med en Star Watching-minibuss och fick se massor med lyxiga villor i Beverly Hills och Bel Air. Såg bland annat Celine Dions otroliga hus, the Playboy Mansion, grinden till huset där Michael Jackson bodde och dog, Fresch Prince i Bel Air-huset och Batmans hus i filmerna. Dessutom åkte vi upp på ett berg där det var en fantastik utsikt över hela L.A. Det är otroligt vad stora vissa av husen är och hela områdena är så vackra. Trädgårdarna är häftiga och allt är verkligen rent och fint. Vi åkte dock när det började bli mörkt så det var omöjligt att ta några fina bilder.

 

Kvällen avslutades med att gå The Walk of Fame. Fotade mig med Pierce Brosnans stjärna såklart, och såg även bl.a Greta Garbos och Musse Piggs stjärnor. Blev till och med förföljd av Michael Jackson ett tag där – han tyckte att vi skulle ses igen imorgon. Lite skumt det där eftersom jag trodde att han var död, men man vet ju aldrig med honom… Fast när jag tänker efter såg man ganska många människor som var misstänkt lika honom och en hel del andra stjärnor så det var kanske inte M J när allt kommer omkring. Vilken tur att jag tackade nej då:P

 

Jag tycker att det är en jättehärlig atmosfär här i Hollywood och jag hade velat ha med dig här kära syster så att vi hade kunnat semesterflumma riktigt ordentligt. Men, men, det får bli någon annan gång. Jag, Carro och Lisen m. familj har det väldigt kul tillsammans vi med!


Hollywood baby;)


Vi åkte upp och fick se en otrolig utsikt över L.A.


Hela gänget minus Carro som gick och shoppade när vi åkte på rundtur. Hon och Lisen hade nämligen redan gjort det här en gång.


Jag och Lisen på restaurangen


Här spelades tydligen Pretty Woman in


Den här är till alla N06:are


Den här är till Cissi


Grattis gullet, 2009-10-22

Som sagt, fler överraskningar blev det. När Lisen kom hem från skolan idag gick hon och jag iväg och köpte lite ”utrustning” och sedan gick vi hem och hoppade på Carro som ju fyller 20 ÅR idag! Hon fick en ögonbindel på sig och vi klädde ut henne i en mycket vacker och stilfull utstyrsel. Därefter fick hon ta av sig bindeln och följa med oss ut på stan där tjugo stycken uppdrag skulle genomföras – ett för varje år. De var (vissa av uppdragen skulle göras på flera personer och räknas därför som flera ”år”);

  • Be tre främlingar att måla av henne
  • Få ett antal personer att äta de godisbitar som hängde från henne
  • Få pussar på kinden
  • Byta Snickers mot matbitar som folk satt och åt
  • Få ett gäng att sjunga Happy Birthday för henne
  • Ge bort godisar
  • Göra ett uppträdande för några
  • Smälla ballonger mage mot mage genom att krama någon hårt
  • Äta upp en stor glass som vi bjöd henne på på Yogurtland

Eftersom att hon lyckades genomföra allt detta ska hon få välja ut ett valfritt plagg på Urban Outfitters eller någon annanstans som vi köper åt henne. Haha det var ett riktigt roligt firande och Carro fick skämma ut sig lite. Stort grattis älskade vän!

Vid 6-tiden kom Lisens pappa hit och vi gick alla ut och åt en fantastiskt god födelsedagsmiddag på en Italiensk restaurang och han bjöd oss alla. Tusentack! Imorgon ska vi åka till L.A. och gå till Hollywood, Universal Studios och Disneyland så det kan hända att jag inte uppdaterar nu förrän på måndag. Ha tålamod;)


Dagen började med att vi sjöng för Carro och gav henne stekt bagel på sängen. Mm-mm, vilken rivstart på firandet!


Mycket snygg blev hon:D


Pussas skulle det göras:)


Och folk åt godis från henne^^


Den här kyparen på en indisk restaurang målade av Carro som en exakt kopia av Stig-Helmer, men han var riktigt duktig...


...medan den här filmproducenten gjorde FULASTE bilden samtidigt som han berättade om hur Santa Barbara blivit invaderat av tyskar, fransmän och italienare. Dessutom började han skriva upp på hans tidning hur mycket huspriserna hade stigit sedan 1974. Okeeej?! Vi filmade det hela medan vi stod och försökte trycka tillbaka vääärldens skrattattack men det gick inte:P


Carro fick ett strips -


Och lunchgästerna fick en Snickers!


Överraskningarna haglar, 2009-10-22

Igår hade vi ju som sagt överraskningsfest för Carro och idag var det Lisens tur att bli överraskad. Carro fick nämligen ett mail från Lisens storasyster Lina för fyra dagar sen som sa att hon precis hade bokat en biljett hit och skulle komma idag. Killarna skulle ju flytta idag, men de stannade extra länge eftersom att alla visste vad som var på gång då ville de inte åka förrän Lina hade kommit. Så vid femtiden får Carro ett sms om att hon ska gå ut och möta henne, medan alla vi andra sitter inne i vår lägenhet och snackar lite. Rätt som det är hoppar Lina in genom dörren och tjuter och Lisen bara sitter och stirrar. Tror det tog flera timmar innan hon verkligen förstod vad som hände, men kul var det. Och imorgon kommer deras pappa också så det kommer bli fullt i vår lilla etta. Dessutom är det Carros 20-årsdag då vilket kanske innebär ÄNNU fler överraskningar.

 

Ikväll åkte jag till Isla Vista. Det var ett tag sedan jag var där nu, och den här gången var det inte för någon festlig anledning utan för att jag skulle på ett samtal om hur USA kan bidra till fred och samexistens i Israel och Palestina. Det var två personer där och pratade och sedan var det frågestund som jag inte hann stanna kvar på. Det var dock spännande att lyssna på och ger mig extra credits till internationella politiken.


Överraskningsfest, 2009-10-20

På torsdag fyller Carro 20 år, men eftersom grabbarna flyttar igen imorgon bestämde vi oss för att fira henne ikväll istället. Medan jag och Carro var på lektion lagade Lisen och killarna mat, bakade tårta, dukade upp ett långbord inne hos oss och fixade present. Carro anade ingenting, inte ens när vi kom hem och hon såg Kjell sitta på huk på balkongen, finklädd och med en öl i handen, och hålla utkik. När vi fick syn på honom smet han snabbt in till vår lägenhet och när Carro sedan öppnade dörren hoppade alla fram och skrämde henne och sjöng ”Ja må hon leva”. Carro har alltid velat bli överraskad fast aldrig fått en överraskningsfest, men den här gången blev det en som hette duga. Middagen var mycket god och det frossades i godsaker som tårta och choklad till efterrätt. Det var en av de roligaste festerna på länge tycker jag, och Caroline fick sig ett ordentligt firande. Vi buggade och snackade och satt och sjöng till Joels gitarrspel och jag och Elle hade en liten tävling där jag bevisade än en gång att jag är mest manlig här:P


Carro fick en skidmössa som ser ut som en panda, som hon kan ha när hon är skidlärare i vår, och en bok med 365 sexställningar - en för varje dag under hela året

 
Långbord var det!


Jag och Elle får avsluta inlägget haha=)


Två månader kvar, 2009-10-29

Nu är det precis två månader kvar tills jag åker hem igen. Veckorna går så himla fort här i och med att vi bara går i skolan fyra dagar per vecka. Dessutom är skolan rolig mestadels. Jag älskar verkligen teatern och det går nästan alltid bra. Idag var jag en hemlös, fattig flicka som var arg på ett gäng rika ungdomar som klagade på deras ekonomi hade blivit lite sämre och Maggie sa att det var mycket trovärdigt och bra! Fick dock veta att vår midterm-monolog som vi ska memorera är på två A4-papper och fem minuter lång. Det blir en utmaning.

 

Har suttit på café och läst business i eftermiddag. Fantastiskt tråkigt. Det måste vara en av de tråkigaste kurser jag har läst, i alla fall känns det så ibland. Vi fick en chans att lägga till tjugo poäng på vår midterm genom att skriva en analys av en artikel på en sida om marknadsföring, så det har jag också suttit med ikväll. Är i stort sett klar, men jag har ingen aning om jag gör rätt eller inte. Det återstår att se.


Två månader kvar, 2009-10-29

Nu är det precis två månader kvar tills jag åker hem igen. Veckorna går så himla fort här i och med att vi bara går i skolan fyra dagar per vecka. Dessutom är skolan rolig mestadels. Jag älskar verkligen teatern och det går nästan alltid bra. Idag var jag en hemlös, fattig flicka som var arg på ett gäng rika ungdomar som klagade på deras ekonomi hade blivit lite sämre och Maggie sa att det var mycket trovärdigt och bra! Fick dock veta att vår midterm-monolog som vi ska memorera är på två A4-papper och fem minuter lång. Det blir en utmaning.

 

Har suttit på café och läst business i eftermiddag. Fantastiskt tråkigt. Det måste vara en av de tråkigaste kurser jag har läst, i alla fall känns det så ibland. Vi fick en chans att lägga till tjugo poäng på vår midterm genom att skriva en analys av en artikel på en sida om marknadsföring, så det har jag också suttit med ikväll. Är i stort sett klar, men jag har ingen aning om jag gör rätt eller inte. Det återstår att se.


Jag är käääär! 2009-10-18

Benjamin Brett alltså – vilken man! Så jordnära, charmig, snygg, trevlig, manlig etc. etc… Han är ju förvisso 46 år men det är väl ingen ålder. Däremot har han en jättesnygg fru som också var där och som tydligen har spelat Bond-brud i License to kill och modellat för bl.a Vogue och Glamour upptäckte jag precis. Jaja, jag får kanske släppa honom, men han har nog klättrat över Piercan och Hugh nu Cissi!

 

Idag var vi ju som sagt på teater, eller teater och teater, det var fem kända skådespelare som läste upp monologer de själva skrivit eller som betydde något extra för dem, under temat The human need to belong. Tillställningen var för att samla ihop pengar till barns undervisning. Dagen började dock med drama redan på morgonen. Vi skulle hyra en bil för att kunna ta oss till Topanga, ca en och en halv timme från Santa Barbara. När vi kommer fram till AVIS biluthyrning vid kvart över elva-tiden visar det sig att alla deras bilar var uthyrda hela dagen och att den närmsta AVIS-butiken förutom den ligger ute vid SBs flygplats som ligger långt härifrån. Vi går därför i kanske tjugo minuter och kommer till slut fram till HERTZ biluthyrning. De frågar om vi har reserverat en bil och det har vi ju inte gjort. Då tittar mannen bakom disken skeptiskt på oss och säger att han troligen inte heller har några lediga bilar. PANIK! Efter att ha letat igenom en massa nycklar hittar som tur är en bil till slut  en riktigt snygg dessutom, som vi hyr för ett mycket bra pris. Det var i Grevens tid för vi hade bara en kvart på oss till föreställningen skulle ha börjat när vi kom fram. Hade i och för sig stannat och ätit då, men hade vi behövt åka till flygplatsen hade det blivit väldigt tajt med tid.

 

Väl framme vid teatern visar det sig att den är utomhus. Det är en jättefin miljö och monologerna var mycket bra (förutom hon från Pretty Woman, hennes var lite seg och hon följde med i det hon läste med pekfingret hela tiden så det såg ut som att hon undervisade ett gäng elever). Som grädde på moset är vår teaterlärare Maggie, som regisserade det hela, dessutom så himla söt och rar så det var kul att se något hon varit med och gjort. Efteråt fick vi mingla med allihop och det bjöds på kex, ost, soppa, rostade valnötter, browniesar, äppelbitar och päron.  

 

Vi ville ju fotografera oss med alla kändisarna så vi stod och väntade i närheten av dem men vågade inte riktigt gå fram. Men Maggie sa åt oss att det var helt okej att prata med dem så slutligen tog vi modet till oss och jag sträckte fram handen och presenterade mig för Colin Farrell. Här följer resultaten:



Colin Farrell luktade cigarettrök, var väldigt snygg, trevlig/artig men inte mer. Lisen och Carros kompis Hanna som vi brukar ha sittande på vår vägg ville också vara med på bild med Colin om ni undrar vad fotografiet gör där:P


Laura San Giacomo var trevligare än Colin, även om hon inte var så bra på hennes monolog. Hon berättade att hon jobbat med vår landsman Lasse Hallström och att han brukade presentera sig som ”The crazy Swede” (med jättesvensk dialekt).

 

Benjamin Bratt (in my heart) var fantastiskt trevlig. Han pratade lite om författaren till hans monolog; en 14-årig kille med en cp-skada, om att han firat midsommar i Sverige, om namn, och jag berömde han skor för de var så snygga! Maggie är också förtjust i Benjamin måste jag bara tillägga. Mm-mm!
 

Vill bara visa en close-up på mig och "Benja" så att ni kan se hur söta vi är tillsammans;)



De två sista, Muse Watson och Amy Brenneman (som var jättevacker), hann vi dock inte prata med innan vi åkte hem.


Såhär såg teaterscenen ut=)


Och här minglade vi ute i naturen. Tack Maggie för att vi fick komma och titta och äta och mingla!


Vila vid denna källa, 2009-10-17

Idag blev det av, dagsutflykten till vad alla har kallat ”vattenfallet”. Det visade sig dock inte finnas något vattenfall, åtminstone inte vid den här tiden på året, utan det var en källa uppe i bergen ca en timme härifrån. Tolv glada svenskar åkte dit och badade, klättrade på klipporna och solade. Det var riktigt varmt där uppe, men vattnet var ändå kallt. Mysigt, mysigt.

 

Vi stannade vid Red Rocks, som stället hette, i ungefär två timmar. Därefter var vi tvungna att åka hem eftersom att jag skulle stå i kiosken på en amerikansk fotbollsmatch på skolan, tillsammans med några från min volleybollklass. Oj vad jag har plockat ihop hamburgare, cheeseburgare, hot dogs och tri tip-mackor ikväll alltså. Men businessen gick i alla fall bra och vi drog in mycket stålar. Haha näe, men det var faktiskt kul att stå där och jag fick t.o.m. två dollar i dricks. Det roligaste var när en kund trodde att jag var naken för att jag hade en tubtop på mig och satt på huk för att luckorna på kiosken var så långt ner att man inte kunde stå upp om man ville höra vad kunderna sa. Därför såg hon bara mina bara axlar och det såg ut som att jag gömde resten av kroppen. Men här kör vi påklätt minsann.

 

Kvällen avslutades med chill hos grannarna och imorgon är det Colin Farrell som gälleeeeeer!



Högt uppe bland bergen!



Några av oss gör sig redo för att hoppa från en klippa=)


Grillchill, 2009-10-16

Igår kväll var vi ute och åt på restaurang. Det var en japansk restaurang så de flesta av oss ville äta sushi. Vi blev visade till ett ”bord” med en stor stekyta på det och för att få sitta där var en majoritet av oss tvungna att beställa dyrare mat som lagades till framför oss på bordet. Eftersom att jag inte är speciellt förtjust i sushi tog jag den maten och det var fantastiskt gott. Det bästa var dock att kocken som stod och stekte maten var så himla skillad. Först hade han en liten ritual där han spelade trummor med stekspadarna, sen byggde han en pyramid av lökringar som han hällde olja i och tände eld på och slutligen jonglerade han med risskålen. Det var ingen dålig show vi blev bjudna på alltså!

 

Därefter hängde vi lite hos killarna och Emil och Maria kom också över. Mitt i natten drog vi ut på stan för att se om det hände något roligt och jag och Maria sjöng musikalsånger för hela stan. Mycket vackert var det, vi har faktiskt t.o.m. tänkt på att göra en musikal om Santa Barbara innan vi åker hem.

 

Idag har värmen kommit tillbaka på allvar. Vi tänkte åka till en källa uppe i bergen men det får bli imorgon istället. Därför låg vi på stranden och glassade ett tag innan vi gick och grillade nere vid vattnet bortanför skolan.  Det blev hamburgare, majskolvar och allsång till Joels gitarrspelande. Mycket mysigt!




Vår kära kock hade minst sagt flinka fingrar!


Så där satt vi runt stekbordet och tittade på när vår mat tillagades:)


JAAAAAAAAAAAAAAA, 2009-10-15

Carro och Johanna, måndag: ”Hoppas, hoppas, hoppas!”

 

Carro och Johanna, tisdag: ”Hoppas, hoppas, hoppas!”

 

Carro och Johanna, onsdag: ”Det ser bra ut – hoppas, hoppas, HOPPAS!

 

Carro och Johanna, torsdag: ”JAAAAAAAAAAAA!”

 

Ååå vad glada vi är! Vi har nämligen världens grymmaste teaterlärare. Inte nog med att hon är söt, rolig, tuff och duktig, hon är också framgångsrik. Förra helgen var hon nere mot L.A. någonstans och regisserade ett gäng skådespelare när de övade in monologer som de ska framträda med på en välgörenhetsgrej för barns utbildning på söndag. I måndags efter lektionen frågade jag och Carro henne vad det var hon hade gjort egentligen, och hon förklarade det för oss. Sedan sa hon att hon kanske kunde få några fribiljetter om vi var intresserade att gå. Självklart ville vi det och igår fick vi veta att hon verkligen fick tag i dem. Det här låter förstås ganska bra – men! – vänta bara tills ni får höra vilka skådespelare det är hon har regisserat. Då blir det bättre än bra. Det är nämligen COLIN FARRELL som har spelat i Miami Vice, Phonebooth etc, BENJAMIN BRATT som har spelat mot Sandra Bullock i Miss Secret Agent, tjejen som spelar Kit (Julia Roberts bästa vän) i Pretty Woman, en tjej som har varit med i något avsnitt av Greys Anatomy och Private Practice och en man som har spelat i Austin Powers och Jag vet vad du gjorde förra sommaren. Biljetterna är värda 250 dollar, dvs cirkus 1750 kronor, det är dress-code och efteråt är det en mottagning där man får mingla med skådespelarna. Here we come!!


Lite bilder

Eftersom att vårt internet hemma är så segt är det lite svårt att ladda upp bilder. Passar därför på nu när jag är i skolan att visa vad vi gjorde igår:)





Haha det är såhär en äkta falu-bo ser ut innan ett restaurangbesök. Väldigt snygg styling, de har smak där uppe;)




Restaurangen var mysig och vi satt utomhus men det var lite mörkt så det blev svårt att läsa på menyn:P


Carro är lite galen


Men Lisen och Per har i alla fall roligt!


Fanny hade redan ätit och gjorde oss därför sällskap ätandes yoghurtglass=)


Tudeluu!




Spöken? 2009-10-14

Äntligen är min andra och i stort sett sista midterm avklarad. Jag kommer ha en i teater sen också, men det blir inte riktigt samma grej eftersom att man inte måste läsa igenom en massa fakta innan. Så hur gick det då? Sjuttio procent av provet var både lätta och roliga. De resterande trettio procenten, en short essay-fråga där man skulle analysera och förklara en artikel gick inte bra. Läraren hade sagt att man skulle se till att ha mycket tid till den frågan eftersom den var värd mest poäng men det hade jag såklart inte. Lite dumt kanske, men eftersom jag inte heller fördtod vad jag skulle skriva riktigt känns det ändå bra att jag gjorde de andra frågorna bra och ordentligt. Hur det än går är jag faktiskt nöjd för jag vet att jag kan det vi har jobbat med, jag vet at jag kommer ha nytta av det, jag har lärt mig mycket engelska och det har varit kul. Resultatet får vi se nästa vecka!

 

Ikväll har vi (jag, Lisen, Carro, Per och Fanny) varit ute och ätit middag på ett ställe som heter Sandbar. Alla har pratat om det så länge, om hur gott det är, men jag har aldrig varit där. Det var helt okej, men jag tycker dock inte att det var lika bra som alla säger. En yoghurtglass fick bli efterrätt eftersom att det var länge sen vi var där sist och ville visa Per det.

 

Vi tror att det har börjat spöka här på Chapala 8. För länge sen försvann Carros Interior Designbok spårlöst och igår försvann hennes nya tröja. Idag försvann hennes glasögon som hon skulle ha till en filminspelning och både jag och Carro letade i en av lådorna där de borde finnas utan att hitta dem. Tio minuter senare öppnar Carro lådan igen, och då är de det första hon ser. Dessutom har Lisens engelskaläxa försvunnit och ett antal strumpor. Mystiskt…

 

Tack och hej, leverpastej!


Redo, 2009-10-13

Alltså jag blir gaaaalen! Vårt internet är världens segaste ganska ofta fungerar det inte alls. Ibland undrar man ju vad det är vi betalar nästan 11 000 kronor i månaden för. Dessutom har det varit världens regnväder idag och det var omöjligt att undvika alla vattenpölar på väg till skolan. Satt därför med blöta strumpor i typ fem timmar så om jag blir förkyld nu vet jag varför!

 

Hur som helst har jag nu pluggat tillräckligt internationell politik för en halv evighet och nu kommer det inte gå in så mycket mer i mitt lilla huvud. Tänker i och för sig läsa igenom allt imorgon bitti innan skolan, men sen…

 

I övrigt har vi ikväll fått besök från en av Lisens kompisar från Mora; Per. Han ska bo hos oss tills på tisdag så Lisen har möblerat om hela vardags/sovrummet för att fixa en till sovplats. Det blev ganska bra faktiskt, förutom att Caroline klagar på att hennes nya tröja som hon köpte igår försvann i processen.


Och så öppnade sig himlen också i Kalifornien, 2009-10-12

För TREDJE dagen i rad satt jag och pluggade på samma kafé på State Street, kämpandes med levels of analysis, neoliberal institutionalism, kända teoretiker etc. Mycket roligt faktiskt, det är därför jag pluggar så mycket på det. Hur som helst sitter jag och Lisen där helt oskyldiga när himlen plötsligt öppnar sig och regnet börjar ösa ner. Jag antar att hösten har hittat hit också nu, vilket i och för sig är kul för då kan man börja använda lite andra kläder!

Måste säga att de är väldigt osmidiga i kassan på det där kaféer, även om miljön är mysig. I lördags fungerade inte Carolines kort när hon skulle betala (det visade sig nämligen att det var Lisens kort utan pengar) och den stackars kille bakom disken verkade helt frustrerad och vilse. Igår var soppan slut när jag skulle köpa något att äta, och det var även salladen. Idag kraschade först hela datasystemet när jag skulle köpa en kaffe latte att värma mig med (satt bredvid dörren och höll på att frysa ihjäl) så att jag inte kunde betala. När de hade fixat det kunde jag inte betala med kortet för kassa-apparaten kunde inte läsa det. Tjejen i kassan satte typ smörpapper över remsan för att det skulle gå bättre men det lästes ändå bara halft. Dessutom kunde hon först inte slå in maten som jag beställde i kassan och SOPPAN VAR FORTFARANDE SLUT! ALlt är ju inte deras fel, och jag tycker lite synd om de som jobbar där faktiskt för det är alltid något strul. Men mest tycker jag synd om mig som inte får det kag vill ha *kräsen tjej*.

Jag och Carro gick och gav en hemlös lite vatten, en macka, en banan och ett lakan som vi har över för Caroline hadfe gått förbi honom sju gånger idag där han låg på gräsmattan i en park trots att det regnade. Han sa att han hade högt blodtryck och inte kunde resa sig och bad om lite vatten och snäll som hon är fixade Caroline det och jag följde med för jag vill också hjälpa till. Han sa att han hade legat där sen i tisdags, men det är bara idag vi har sett honom. Hemskt i alla fall, trots att han nog har andra problem än blodtrycket.


Plugg, plugg, plugg, 2009-10-11

Jahapp, då har man suttit ytterligare sex timmar på ett kafé och studerat internationell politik. Det positiva är att jag nu har läst igenom allt som kommer på provet på onsdag, nu måste jag bara repetera allt. Det var väldigt mysigt på kaféet och jag, Lisen och Carro hade det trevligt. Jag och Carro blev lite speedade av våra kaffe lattes, och vi pratade med en massa trevligt folk som börjar prata med oss när de hör att vi är utlänningar. Det är något jag verkligen kommer sakna när jag åker härifrån; det är så trevlig stämning överallt.

 

Imorse gick jag upp och städade en halvtimme, fyrtiofem minuter på stranden. Först gick jag själv men sedan träffade jag en klasskompis från min hållbar utvecklingsklass. Han var där med en lärarledd grupp från skolan och jag joinade dem ett tag. För att få göra det var jag tvungen att skriva på ett papper där jag lovar att inte STÄMMA skolan om jag typ trampar på en glasbit eller skadar mig på något annat sätt. Only in America alltså!





Lisen tycker att det är roligt att plugga!

Och Carro studerar flitigt



Imorgon ska vi spela upp en till monolog på teatern. Jag ska vara en galen spåkvinna och se ut ungefär såhär :D


Halloween-förbedelser, 2009-10-10

Efter att ha suttit fem timmar på ett café och pluggat idag (och trots det bara har gjort en bråkdel av det som måste göras innan midterm-provet på onsdagL) satt det fint med en god laxpasta och mys med flickorna. När middagen var bortdukad satte sig jag och Carro och letade efter Halloween-dräkter på internet. Det är inte många dagar kvar nu, och här i Staterna är Halloween STORT! Har dock lite problem med att bestämma oss, så ni får gärna hjälpa mig lite. Vi har några förslag som ni kan se i bilden nedan. Bland mina favoriter är;

 

·         En taco

·         Mamma Mia-tjejerna tillsammans med Carro och Lisen

·         ”Charlie Chaplin”-brud med Carro och Lisen

 

De säger att man måste klä ut sig till två saker också för att Halloween pågår i flera dagar. Så vad tycker ni? Fler förslag?



Grattis farmor!

Pratade med halva släkten på Skype idag. De var på 85-årskalas hos farmor som fyllde år igår, 9/10. Grattis i efterskott och tack för samtalet! Du är för rolig Niklas<3 Hoppas att kalasandet gick bra även fast jag och min kära syster tyvärr inte var där.


Kusinerna:D


Varning för shopaholic, 2009-10-09

Oj, oj, oj, dra mig baklänges (och backa till Flen)! Såhär mycket har jag aldrig shoppat på en och samma gång förut. Vi drog nämligen iväg till ett outlet idag, fyrtiofem minuter härifrån, jag, Lisen, Carro, Emil och en som heter Oskar. Vi hyrde en bil och gav oss av vid tvåtiden och kom inte hem förrän halv nio. Eftersom jag har shoppat så lite här hittills, speciellt jämfört med alla andra, hade jag några upp på dem och bestämde mig därför för att shoppa loss. Ingen liten pappa-röst som sa åt mig att låta bli! Har kanske varit hemifrån för länge nu;) Det var ett väldigt stort outlet med hundrafemtio affärer utspridda på tre områden. Hela kalaset gick på 2800 kronor ungefär men med tanke på vad jag fick för det var det billigt. Kärlek till outlets!

 

Nu får jag ta det lugnt ett tag med handlandet, men kära hjärtanes vad roligt det är att shoppa ibland. Vilken energi man får! Det borde finnas en stämpel i affärer precis som på cigarettpaket; *Beroendeframkallande*. Men oroa er inte, jag kommer kunna behärska mig för nu har jag partykläder, vardagsplagg, en höst-outfit, smink, parfym och underkläder. Fulländat!


Jag och mina påsar


Mina fynd:D


Vi köpte "kanderade" äpplen men våra hade inte socker runtomkring utan snickers och kolasås resp. marshmallows, kolasås och jordnötssmör


PS.


Det HÄR är en röd dator pappa;)


Vår dörrmatta är död, 2009-10-08

Japp, nu har jag lärt mig det; Man kan inte tvätta dörrmattor i tvättmaskinen. Jag hade i och för sig misstänkt det redan innan men eftersom jag tvättade badrumsmattan och dörrmattan var smutsig ville jag ändå prova. Den är liksom ändå bara värd 12 kronor. Limmet på baksidan löstes hur som helst upp och det blev rött ludd i hela tvättmaskinen. Skulle köpa en ny idag men jag hade tre kronor för lite på mig så det bidde ingen matta. Det bidde ingenting!

 

Ikväll kom Maria, Ylva och hennes pojkvän (som är här och hälsar på i två veckor) över till oss och vi satt och pratade lite. Därefter gick jag, Carro och de över till Wentworth, ni vet där Emil och company bor. Det var någon slags fest där men jag körde återigen på helt nyktert. Stod och pratade med lite folk, jag och Carro dansade (alltid nyktert!) som två galna flickor och sedan iakttog vi en del tragiska personer innan vi gick hem strax innan ett. Det blev en riktigt lyckad kväll!


Ylva, Jonas, Carro, Maria


Kärlek till er!


Ville bara säga att ni är underbara:) Tack för att ni finns<3


Jahapp, 2009-10-07

Nu har jag fått tillbaka resultatet på mitt midterm exam och det gick helt okej. Fick ett B, 85 rätt av 100. Läraren var besviken på hela klassen sa han, och alla jag pratade hade mycket sämre resultat så på det sättet är jag nöjd. Tydligen var det en av oss svenskar som hade det bästa resultatet, men jag tror inte att det var jag. Hur som helst hade det varit kul att ha fem poäng mer och få ett A, men betygen är kanske inte det viktigaste här. Mitt sammanlagda betyg ligger i alla fall på 88,4 procent eftersom att närvaron drar upp det lite, synd bara att jag missade den där lektionen när alarmet inte ringde. Men det kanske går att höja det 1,6 % också, vi får se vad som händer. Kul är dock att vår lärare ska till Chicago nästa vecka så jag får ÄNTLIGEN sovmorgon en måndag och onsdag.

 

Tack för samtalet idag vännen, mår alltid så bra av att prata med dig!


Beerpong, 2009-10-06

Ikväll bestämde sig alla för att gå på ”krogen”, fast inte för att dansa utan för att det var beerpong-turnering där. Beerpong innebär att man ställer upp muggar i samma form som käglorna i bowling, och sedan ska man kasta i en pingisboll i alla muggar. Muggarna innehåller alla lite öl, och när en mugg blir ”utslagen” måste en i laget dricka ur den. Idag var det dock vatten i muggarna och de som ville fick köpa sin egen öl i baren. Förstår inte att det inte spelas beerpong hemma i Sverige när vi tar så mycket annat härifrån, för här håller verkligen ALLA på med det. De är otroligt seriösa och de svenskar som deltog blev utslagna ganska snabbt.  I vanliga fall måste man ju vara tjugoett för att få komma in på pubar i USA men ikväll fick man vara liten nittonåring och gå in i alla fall. Eftersom jag har skola imorgon körde jag helt nyktert och satt bara där i ungefär en timma och tittade på när de andra spelade innan jag gick hem strax innan elva.

 

JAG BLIR UPPRÖRD!!! De har tagit bort möjligheten för oss att titta på Idol på internet eftersom vi befinner oss i ett annat land än Sverige. Tyyypiskt, jag och Elin Blonda har ju varit taggade på att titta på den här säsongen.



Cilla och Carro på väg hem från skolan idag


Midterm exam, 2009-10-05

Så var det då avklarat – det första provet här i Staterna. Det var i min kurs Introduction to Business som mina kunskaper skulle sättas på prov, och hur det gick, det vette Gudarna. Det var ett hundrafrågors-prov med fyra till fem svarsalternativ och det känns som att jag lika gärna kan bli underkänd som få ett A. Jag tror i och för sig inte att jag blir underkänd men man vet ju aldrig. Jag förstod inte riktigt alla alternativ och ibland känns det ju alltid som att flera svar är lite rätt. Men det är bara att hoppas på det bästa!

 

Sov kanske tre timmar i natt, för jag kunde inte sova. Tänkte inte på att jag skulle ha prov idag men jag måste ha varit nervös, eller upp i varv efter allt pluggande för det gick verkligen inte att somna. Som tur var lyckades jag ändå hålla mig vaken hela dagen, och teatern är så himla rolig. Vår lärare gillar mig och Carro och berömde oss idag för att vi är duktiga.

 

Har varit otroooligt duktig ikväll och skurat golvet, tvättat och diskat. Gick dessutom och växlade en massa småmynt för att kunna använda tvättmaskinen, och då fick jag en ny vän! Gick in på ett hotell på andra sidan gatan och 23-åringen i receptionen satt och lyssnade på… Basshunter?! Av all musik han hade kunnat lyssna på liksom. Vi började i alla fall prata och jag hjälpte honom med ett mattetal! Johanna i sitt esse.


Middag med min friendship partner, 2009-10-04

När jag vaknade i morse hade jag typ kramp i vaderna och var alldeles öm under fötterna efter att ha gått runt på Six Flags i mina sandaler hela dagen igår. Krigare som jag är kämpade jag mig ändå upp ur sängen och gick iväg och satte mig på ett café i en bokhandel för att studera business – midterm exam imorgon!

 

Satt där i fem timmar och var riktigt effektiv. Fick dessutom med mig ett visitkort från en man som satt där och läste tidningen. Vi ströpratade lite ibland, men tydligen ville han att jag skulle mejla så att vi kunde prata mer. Han hade en dotter i 15-årsåldern och det kändes inte som att han flirtade, men så intressanta samtal hade vi inte. Suck!

 

Efter en snabb dusch och ombyte blev jag upplockad av min freindship partner Kristin (dvs en amerikan som jag har blivit hopparad med via ett program jag anmälde mig till på skolan) och vi åkte hem till henne. Där hade de besök av en norrman i 30-årsåldern som lagade en underbart god lax med wokade grönsaker, cashewnötter och ris till. Som aptitretare fick vi ost och kex och till efterrätt serverades lite cheesecake. Det var jag, norrmannen, Kristin och fem andra tjejer. Som ensam kille hade mr. Norwegian inte så mycket att säga, men jag fick i alla fall prata mycket engelska och de tyckte att jag var duktig tjoho!

 

Tjejgänget, som alla är i trettioårsåldern, är verkligen fnittriga och det roligaste med min ”partner” är att hon tjuter i falsett innan hon börjar skratta. Det låter typ såhär; Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa-*med gäll, tjutande röst*-HAHAHAHA. Haha så roligt, fast jag blir lite rädd när jag inte är beredd.

 

Väl hemma igen har jag pluggat lite mer business medan Caroline och Lisen har varit inne och haft taco-tävling med killarna. Carro kom på stark tredjeplats med dryga sju uppätna tortillas *Döööda mig*. Lisen fick bara i sig tre, och Kjell vann på åtta stycken och en tugga. Önskar såå att jag hade fått vara med och klå dem!



Från igår:)


Livin’ the dream, 2009-10-03

Idag har det varit en riktig äventyrsdag precis som en dag i Kalifornien ska vara. Tillsammans med Kjell, Elle, Emil, Laine, Martin och Joel som är ett gäng killar från Täby och tillika våra nya grannar, åkte vi på Chapala 8 till ett stort nöjesfält utanför L.A som heter Six Flags. Vi hyrde en minibuss och begav oss hemifrån vid halv tio på morgonen. Vid tolvsnåret går vi in på nöjesfältet och där stannar vi tills de stänger vid midnatt. Tolv timmar av hisnande berg-och-dalbanor gjorde en ganska omtumlad kan jag be om att få tala om.

 

Det fanns kanske sju-åtta stycken riktigt ”farliga” berg-och-dalbanor, där man stod upp, åkte baklänges, upp och ner, ”flygandes” i horisontellt läge, hängde under spåret etc. och självklart skulle vi åka dem alla. Det var en av de bästa sakerna med vårt lilla gäng, att alla åkte allting. Roligast tycker jag var när man tippades framåt raklång så att det kändes som att man flög. Då hade det dessutom blivit mörkt och en fullmåne lyste upp hela landskapet runtomkring. Den värsta åkturen var den sista för då åkte vi en berg-och-dalbana som var byggd på 70-talet och den guppade så himla mycket och sätena var så obekväma att jag t.o.m. har fått ett blåmärke. Jag slog i huvudet på nästan varje attraktion jag åkte så det kändes som att jag hade en mindre hjärnskakning där ett tag, men i övrigt blev man immun mot det läskiga och kunde bara njuta.

 

Till en attraktion fick vi köa i 75 minuter, men i övrigt var det ganska lite folk framför oss när vi skulle åka. På dagen var det riktigt varmt och skönt, men som tur var var köerna oftast i skuggan. Framåt 6-tiden bestände vi oss för att åka typ ”forsränning”, ni vet en sån som finns på Liseberg, där man åker i en stor ring. Efter det kan jag berätta att det inte var så varmt längre. Speciellt Carro, Elle och Kjell blev dyngsura, och mina shorts blev alldeles blöta. Trots det åkte vi den två gånger för roligt var det. Men när solen hade gått ner blev det snabbt isande kallt i våra blöta kläder, vilket ledde till att jag, Lisen, Carro och Kjell köpte ett par otroligt snygga pyjamasbyxor för 70 kronor (se bild nedan) som vi sedan sprang runt i. Jag vet inte hur många kommentarer vi fick om dem…

 

På kvällen började det springa runt en massa läskiga, utklädda monster på området, speciellt på stället som kallades Gotham City där attraktionen Batman fanns. Det var musik som spelades, roliga saker som såldes och hela alltet var bara jätteroligt.

 

Så till dagens höjdpunkt. Vi utmanade ödet och hoppade BUNGYJUMP!!! Eller jag vet inte vad som klassas som bungyjump, men vi spändes fast i en lina, jag, Carro och Lisen tillsammans, hissades 65 meter upp i luften och sedan släpptes vi. Det var helt galet, men så otroligt härligt och roligt. På vägen upp var det jätteläskigt, men jag tycler inte att det var så hemskt efter att vi väl hade släppts. LIVING THE DREAM, det är vad vi gör här!

  

Helt slutkörda åkte vi hemåt kvart i tolv på natten, men först stannade vi på WAL-Mart och gjorde lite nattshopping. Vi kan inte ha sett riktigt kloka ut, men det var välbehövligt med lite mat och handling efter en sådan dag.






Här hoppar vi!


Hela gänget! Vad tycker ni om våra brallor?!


Kjelle kör omkring i sin shoppingvagn på Wal-Mart haha!


Dagens citat:

Livin' the dream!

Ni vet hur Tamara alltid sa ”Jag kommer döööda dig”. Här är den stående kommentaren ”Döööda mig”. Vi säger det när vi är för mätta, för trötta, inte förstår plugget, och igår kom uttryckt väl till användning högst upp i alla backar och högst upp i bungyjumpen.

 

”Vi ska ju vara här i 12 timmar till” Haha så sa vi när vi först kom till nöjesfältet, men sedan upprepade vi det vad klockan än var. Inga problem att hinna med allt för oss inte.


In court, 2009-10-02

Ett töcken av bakfylla hänger över Chapala och folk har vaknat upp med rivsår och blåmärken som inte alla går att förklara. Carro har blodat ner mitt lakan från ett sår på foten, det har sprungit människor ut och in i lägenheten ett antal gånger i natt och tio i sju imorse (eller var det halv fyra Lisen?!) skulle det ätas mat. Vår lägenhet hade sett renare dagar än imorse, men jag som har mått riktigt bra idag har städat och diskat så nu är den fin igen. Mamma Johanna fixar!

 

Klockan tio i morse trotsade i alla fall jag, Lisen och Carro tröttheten och begav oss till domstolen för att ändra en dom som Lisen har fått för att hon höll i en oöppnad ölburk. Hon var inte onykter och det var hennes kompis burk som hon bar i kanske tio sekunder för att kompisens påse gått sönder och detta såg polisen. Hon blev dömd till att gå på AA-möten och en kurs om alkohol och droger, samt till att betala 3000 kronor. Idag ändrades dock den domen till att hon bara ska betala 1500 kronor, men hon får inte köra bil i USA på ett år och det brott hon blir dömd för klassas som lite grövre än det hade gjort om hon hade gått på AA-mötena. Det är verkligen hårda straff här. En annan kille dömdes till höga böter för att ha slängt ett cigarettpaket på marken. Bra i och för sig, men lite väl surt. Senast Lisen och Carro gick dit var de dessutom jätteotrevliga och en vakt skrek på allihop och de fick inte ställa några frågor så Lisen kunde inte ens förstå helt och hållet vad hon blev dömd till. Därför var jag och Lisen där även i tisdags för att ställa lite frågor. Först frågar vi en kvinna i receptionen och hon säger att Lisen bara kunde strunta i att gå på AA-mötena och kursen och sedan dyka upp i domstolen igen i december och betala boten. Sedan frågade vi en vakt och han sa att hon måste boka in en ny tid, och sedan kom en tredje vakt och sa att man inte behövde boka tid i förväg utan bara skulle dyka upp samma morgon. Till slut löste det sig och hon bokade in dagens tid, men tänk om vi hade lyssnat på den första kvinnan?

 


Ikväll gick vi ut och åt middag på en indisk restaurang och det var jättegott, mysigt och roligt. Shakespeare fick avrunda måltiden. Fulländat, inte sant Carro?!
"Det är det här som är drama"


Chapala spårar, 2009-10-01

 

 

Jag höll på att glömma bort min andra lektion idag. Var på stranden och spelade beachvolleyboll vid lunchtid och sedan låg vi och solade vid poolen ett tag. Då frågar Lisen när min nästa lektion ska börja och jag tänker förvånat; Vaddå för lektion? Hade verkligen ställt in mig på att ha helg när vi gjorde en massa annat än att plugga. Men det var som tur var en timme tills den började då så jag hann utan några större problem äta, duscha och gå till skolan.

 

Börjar visst bli lite förvirrad, men det är i alla fall väldigt skönt att bara gå i skolan fyra dagar i veckan. Det betyder långhelg och det firade vi rejält ikväll här på Chapala. Emil, Maria A, David och killarna (alltså våra nya grannar) kom över till vår lägenhet och förfestade lite innan de som var över 21 skulle ut på krogen. Det hela var ganska oplanerat och det är oftast de festerna som är de roligaste. Det spårade ganska snabbt och folk spreds ut över huset och stan för att senare på kvällen dyka upp med heliumballonger, vunna baccardi-reklammössor, en baccardi-klocka, trosor på fel person utav fel kön och osammanhängande historier. Jag höll mig dock mest till vår lägenhet. Oroa er inte, det var inte bortom kontroll utan det var på en rolig nivå. Lagom många och rätt personer, och dessutom helgens ENDA fest!



Jag, Lisen och Carro började med att äta lite middag själva först och tjejerna körde dala-sånger ståendes på våra stolar:P


Tsunamis och tennis, 2009-09-30

Som ni säkert vet var det en jordbävning ute i havet någon gång under gårdagen och det utfärdades en varning om att en tsunamivåg skulle kunna drabba även Santa Barbara. Från början sa de att den kunde bli upp till två meter, därefter trettiofem centimeter och till sist avblåstes varningen helt. Tråkigt nog var det andra områden som drabbades hårt. Hur som helst fick Lisen sms om detta från Sverige när vi skulle gå och sova igår kväll. Jag oroade mig inte så mycket utan gick och la mig och sov därefter hårt hela natten. Lisen satt däremot uppe till klockan HALV FEM för att vakta så att ingen våg skulle komma och dränka oss. Hennes pappa sa att vi var tvungna att vara försiktiga och därför skulle vi sitta i skift inatt. Inte heller Carro tyckte att det var värt att vara vaken så här satt Lisen helt själv framför datorn i flera timmar i natt och väntade på vågen. Söt tjej!

 

Ikväll har jag och Elle, en av våra nya grannar, varit och spelat tennis. Det finns banor jättenära där vi bor och vi lånade racketar av våra grannar. Det blev stundtals riktigt bra spel och kul var det! Ska vi göra om snart igen. Jag har sedan suttit och pluggat hela kvällen medan Lisen och Carro har kvällsbadat och sprungit runt i hela byggnaden och brottats med killarna för att de snor varandras datorer och kameror för att kolla på bilder. Dessutom har en råtta sprungit omkring utanför vår dörr. Dessa händelser har lett till mycket skrik och skratt här, förutom från mig som har varit torr och läst business i allt oväsen. Lite tråkigt, men vad ska man göra? Har nämligen mid-term exam på måndag…


RSS 2.0